Om oss

Omsorg om djur och natur

Häglinge Nygård är ett familjeföretag med visionen att vårda och ta vara på naturen på bästa sätt.

Här driver familjen Olsson sedan flera generationer lantbruk . Produktionen består i dagsläget av naturbeteskött, uppfödning av toppstammade hopphästar samt växtodling av vall. Vi har även uthyrning av stugor i mindre skala. 

Allt med naturens och djurens bästa i fokus.

Här är inte nyckeln till framgång storskalighet – här värnas det om kvalitet.

NYGÅRDS HISTORIA

PICT0756
1975förstafölet

T

Maria Olsson

Maria är fjärde generationen som driver Häglinge Nygård . Hon växte upp bland mjölkkorna men hade från början en stark passion för hästar. Förutom livslång erfarenhet av lantbruk och hästavel är hon läkare, specialist i gynekologi samt förlossningsvård. Sedan 2008 driver hon gynmottagning, Mariakliniken, i Hässleholm. Maria är även utbildad seminassistent på häst, och har en godkänd seminstation på gården.

Karl Olsson

Karl, född 1999 och son till Maria, har huvudansvaret för gårdens Angusuppfödning och jordbruk. Han kan gårdens 200 ha utan och innan, sköter växtodlingsplanering och allt praktiskt lantbruk och underhåll på gården. För närvarande håller han på att utbilda sig till lantmästare på SLU Alnarp. Där samlar han på sig mer kunskaper för att utveckla och förvalta gården på bästa sätt. Karls flickvän Linnea Herrlin är en ryttartalang utöver det vanliga som är engagerad i hästarnas utbildning och skötsel.

Zelma

Gårdens vapendragare och den första man möts av på gårdsplanen är ingen mindre än Zelma. Hon är en snäll men livlig tysk schäfertik som aldrig skulle tacka nej till varken arbete eller lek. Det bästa som finns enligt Zelma är att hitta fina halmstrån, eller stängselpålar, att bära runt på, och självklart att åka bil - för vem älskar inte att få vara med? Hennes främsta uppgift är att vakta gården, vilket hon sköter på ett utmärkt sätt.